پنجشنبه , 9 فروردین 1403
کروم بوک

کروم بوک چیست و چه تفاوتی با لپ تاپ دارد؟ معرفی بهترین Chromebook های 2023

شاید تا بحال نام لپتاپ های کروم بوک را شنیده باشید. در ظاهر آن ها هیچ تفاوتی با لپتاپ های معمولی و ویندوزی ندارند. اما تعریف آن ها کمی گیج کننده است. کروم بوک لپ تاپی لمسی است که مرورگر گوگل کروم را اجرا می‌کند. امروزه کروم بوک ها به خوبی جای خود را در بازار پیدا کرده و به دفاتر و ادارات نیز راه یافته اند. با ما در این مقاله همراه باشید تا همه چیز را درباره ی این لپتاپ های جذاب بدانید.


فهرست مطالب


کروم بوک چیست؟

لپ تاپ‌هایی هستند که سیستم عامل کروم را به جای ویندوز یا مک او اس معمول اجرا می‌کنند و سیستم عامل کروم سادگی یک افزونه از مرورگر گوگل کروم است. به طور خلاصه، کروم بوک لپ تاپی که مرورگر گوگل کروم را اجرا می‌کند.از آنجایی که این دستگاه سیستم عامل کروم را اجرا می‌‌کند نمی‌توانید برنامه های ویندوز یا مک را روی آن نصب کنید. با این وجود، می‌توانید افزونه‌‌های کروم یا برنامه‌های اندروید را نصب کنید تا عملکرد آن را گسترش دهید. بسیاری از کروم بوک های جدیدتر نیز با قابلیت پشتیبانی از برنامه‌های لینوکس همراه هستند و مانند لپ تاپ سنتی شما عمل می‌کنند.

کروم بوک چیست

نسبت به لپ تاپ های سنتی قیمت ارزان‌تری دارد. از آنجایی که کروم بوک ها بیشتر به فضای ذخیره سازی ابری تکیه می‌کنند دیگر نیازی به هارد دیسک‌های بزرگ ندارند.این مقاله لپ تاپ افتصادی گیمینگ را بخوانید. سرعت بالای بارگذاری سیستم عامل آنها به قطعات عالی برای کارآمد بودن نیاز ندارد. این دو ویژگی قیمت‌ها را پایین نگه داشته و عملکرد را بالا می‌برد.

سیستم عامل کروم بوک چیست؟

اگه بخوایم کرومبوک رو در یک جمله تعریف کنیم، می‌تونیم اون رو لپ تاپ یا تبلتی توصیف کنیم که از کروم ( Chrome OS) به‌عنوان سیستم عامل ( Operating System ) استفاده می‌کنه. سیستم عامل کروم که پایه‌ی اون، جنتو لینوکس ( Gentoo Linux ) هست، توسط گوگل طراحی و در سال 2011 معرفی شد. این پلتفرم همون‌طور که از اسمش پیداست ارتباط بسیار نزدیکی با گوگل کروم ( Google Chrome ) داره و در واقع این مرورگر عنصر اصلی رابط کاربری ( User Interface) کروم OS محسوب میشه.

سیستم عامل کروم بوک

اما ویژگی اصلی سیستم عامل کروم بوک چیست ؟ پلتفرم کروم هم اپلیکیشن ها و هم اطلاعات کاربر رو در فضای ابری ( Cloud ) ذخیره و اجرا می‌کنه؛ چراکه اساسا Chrome OS برای اجرای اپلیکیشن های تحت وب طراحی شده. البته سیستم عامل کروم ، مدیا پلیر و فایل منیجر داره و میشه روی اون نرم‌افزارهای دیگه‌ای رو هم نصب کرد. یکی از ویژگی‌های جذاب کروم در سال 2014 به این پلتفرم اضافه شد و اون امکان نصب اپلیکیشن های اندرویدی بود. از سال 2017 دستگاه هایی که سیستم عاملشون کروم بود، امکان دسترسی به گوگل پلی استور ( Google Play Store ) رو پیدا کردن. با در نظر گرفتن این نکته که گجت های کرومی قابلیت اجرای نرم افزارهای لینوکسی رو هم دارن، ارزش‌های این سیستم عامل بیش از پیش خودش رو نشون میده.

فرق میان کروم‌بوک با تبلت و سایر لپ تاپ ها چیست؟

فرق اساسی کرومبوک با سایر لپ تاپ ها که تحت ویندوز می باشند مرورگر طبیعی است که تمامی برنامه ها بر روی آن اجرا شده و تنها یک مرورگر بر روی آن قابل اجرا است و همه کارها با اینترنت انجام میشود ممکن است بعضی از لپ تاپ های ویندوزی کمی پیچیده و رابط کاربری سخت تری داشته باشه اما سیستم عامل کروم بوک به هیچ عنوان پیچیده است و کاربران می‌توانند به راحتی با آن کار نمایند.این مقاله بهترین لپ تاپ های تاچ را بخوانید.

از دست ندهید
راهنما خرید لپ تاپ مهندسی - یک لپ تاپ مهندسی خوب باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟

همچنین هیچکدام از ویندوز های ویندوزی که در سایر لپ تاپ ها پیدا می‌شود در این سیستم عامل وجود نداردو دیگر کاربران برای رهایی از آن‌ها هیچ اقدامی را انجام نخواهند داد همچنین لپ تاپ های کرومبوک یک کیبورد لمسی در اختیار کاربران قرار می دهد تا کاربران بتوانند سریعتر کارهای خود را با آن انجام دهند لپ تاپ کروم بوک بسیار ظریف و باریک است و حجم و وزن کمتری نسبت به سایر لپ تاپ ها دارند که کرومبوک ها را نسبت به لپ تاپ های دیگر متمایز کرده است.

کروم‌بوک یا لپ تاپ

تفاوت بین کروم بوک با تبلت ها آن است که کرومبوک ها می توانند نرم افزار های تحت وب و اندرویدی را با هم به اجرا درآورد و با آن‌ها کار نماید اما تبلت ها فقط نرم افزارهای اندرویدی را اجرا خواهد کرد.

مشخصات کلی کروم بوک‌‌ها چیست؟

در مجموع، کروم بوک ها کمی کوچکتر از لپ تاپ های سنتی هستند. اندازه صفحه نمایش کروم بوک‌های موجود حداکثر 12.3 اینچ بوده اما بیشتر آن‌ها 11.6 اینچ دارند. چند تولیدکننده کروم بوک نیز وجود دارد که کرومبوک های 14 یا 15 اینچی تولید می‌کنند اما تعداد آن‌ها بسیار کم است.

این کرومبوک ها معمولا رم 4 گیگابایتی دارند و برخی از مدل‌ها دارای 8 گیگابایت و حتی 16 گیگابایت رم هستند. اگر کار چندانی نمی‌خواهید با دستگاه انجام دهید رم 4 گیگابایت کافی خواهد بود. بیشتر نمایشگرها رزولوشن 768 × 1366 پیکسل دارند که بهترین رزولوشن برای خواندن و نوشتن است. اما اگر می‌خواهید صفحه نمایشی با تصاویر، ویدیوها و گرافیک بهتر و درخشان‌تر داشته باشید می‌توانید یک مدل با صفحه نمایش فول اچ دی (رزولوشن 1080×1920 پیکسل) دریافت کنید.

حافظه داخلی

کروم بوک ها فضای ذخیره سازی زیادی در پردازنده ندارند – به همین دلیل نسبت به لپ تاپ قیمت ارزان‌تری دارند. در اکثر مدل‌ها 32 گیگابایت فضای ذخیره‌سازی وجود دارد، اما برخی از آنها حافظه 64 گیگابایتی و حتی 512 گیگابایت دارند. به جای پرداخت هزینه بیشتر برای افزایش حافظه داخلی، می‌توانید به راحتی حافظه کرومبوک خود را با یک کارت اس دی یا یک هارد اکسترنال جداگانه افزایش دهید. همچنین برای اولین سال پس از خرید کروم 100 گیگابایت فضای ذخیره سازی گوگل درایو به صورت رایگان دریافت می‌کنید. پس از پایان سال گوگل درایو به همان فضای ذخیره‌سازی 15 گیگابایت معمولی باز می‌گردد، بنابراین اگر از فضای ذخیره سازی زیادی استفاده می‌کنید به فکر یک طرح بکاپ باشید.

امنیت کروم بوک

یکی از ویژگی‌های امنیتی برتر کروم‌بوک‌ها به نسبت دیگر دستگاه‌ها چیزی به نام جعبه شنی یا sandboxing است. در حالی که شما، همه منابع به اشتراک‌گذاری فرایندهای خود را در یک لپ تاپ معمولی در اختیار دارید در یک کرومبوک هر برنامه و هر تب در مرورگر، منابع خاص خود را دارند.

امنیت کروم بوک

بنابراین اگر بدافزار یا تهدید دیگری بخواهد امنیت کروم بوک را به خطر بیندازد، در جعبه شنی یا Sandboxing گیر می‌‌افتد و نمی‌تواند در سایر قسمت‌های رایانه نفوذ و گسترش پیدا کند. وقتی آن برنامه را می ‌بندید داده حذف شده و تهدید از بین می‌رو

از دست ندهید
لنوو یا ایسوس ؟ کدام لپ تاپ انتخاب بهتری برای خرید است؟ + راهنمای خرید و مقایسه لپ تاپ ایسوس با لنوو

مزیت های استفاده از کروم بوک چیست؟

  • به روز رسانی خودکار

سیستم عامل کروم برنامه هایی که بر روی پس زمینه قرار دارد را به صورت خودکار به روز رسانی می کند تا در هر زمان کاربر بتواند از آخرین نسخه های برنامه ها در کرومبوک خود دسترسی داشته و از آن ها استفاده نماید.

  • امنیت بالای سرویس

وقتی صحبت از یک سیستم عامل خوب با امنیت بالا می شود همه ما سیستم عامل لینوکس را تصور خواهیم کرد زیرا از امنیت بالایی برخوردار است است سیستم عامل کروم بوک هم بر اساس لینوکس ساخته شده است و بد افزار های ویندوز به این سیستم عامل ها ورود پیدا نخواهند کرد و سیستم کرومبوک هم از آن ویروس‌ها در امان خواهند بود.

  • هزینه استفاده از کروم بوک

یکی از دلایلی که توجه کاربران را به خود جذب کرده است هزینه خرید آن می باشد زیرا با نصف مقدار خرید یک لپ تاپ می توانند آن را تهیه نمایند و آن را هم به صورت لب تاپ و هم تبلت در کارهای خود استفاده نمایند در واقع این سیستم می‌تواند نقش دو ابزار را برای کاربر ایفا کند به همین دلیل کاربران خواهان استفاده از آن می باشند.

  • سادگی

یکی از مهم ترین قابلیت های موجود در کروم بوک است که کاربران می‌توانند با رابط کاربری آسان و ساده آن ارتباط برقرار کرده و همچنین بتواند با سرعت بالاتر کارهای خود را انجام دهند.

معایب کروم بوک چیست؟

  • درباره محدودیت ها و معایب صحبت کنیم باید بگوییم از نظر سخت افزاری کروم بوکا بسیار ضعیف تر از لپ تاپ های ویندوزی میباشند اما بسیار سوار تر از لپ تاپ های دیگر می باشند و نیازی به سخت افزار قدرتمند ندارند و محدودیتی برای سیستم ایجاد نمی‌کند.
  • کاربرانی که قصد انجام کارهای تخصصی و فعالیت‌های زیاد را دارند پیشنهاد می شود از لپ‌تاپ‌های ویندوزی برای کارهای خود استفاده کند زیرا کروم بوک کمی محدود تر از آن‌ها بوده و انتخاب خوبی برای کارهای تخصصی نمی باشد.
  • کروم بوک ها پخش موزیک ایرونی را پشتیبانی نمی کنند.
  • همچنین بازی های آنلاینی که سیستم کرومبوک وجود دارد تعداد محدودی است زیرا تعداد بالا قابل اجرا را نمی باشد.
  • کروم با روش های معمول نصب نخواهند شد و بعضی از آن‌ها امکان نصب شدن بر روی سیستم را ندارند.

تولیدکنندگان اصلی کروم بوک کدام شرکت ها هستند؟

ایسر و سامسونگ اولین شرکت هایی بودن که وارد بحث تولید کروم بوک شدن و در سال 2011 محصولاتشون رو با عنوان‌های Acer AC700و Samsung Series 5 روانه‌ی بازار کردن. پیشرفت‌های کروم بوک سازندگان بزرگ لپ تاپ جهان رو به سرمایه‌گذاری روی این پلتفرم راغب کرد و لنوو ( Lenovo ) و اچ پی ( HP ) در سال 2013 وارد این بازار شدن. حتی گوگل هم در این سال با معرفی لپ تاپ جذاب کروم بوک پیکسل ( Chromebook Pixel ) به تولید کروم بوک روی آورد.

تولیدکنندگان اصلی

غول عرصه‌ی جست‌وجو آن‌چنان جذب قابلیت‌های سیستم عامل خودش شد که در سال 2018 با همکاری ایسر اولین تبلت کروم بوکی رو با عنوان Chromebook Tab 10 معرفی کرد. بعدها با اضافه شدن برندهای مطرح ایسوس ( ASUS ) و دل ( Dell )، بزرگ‌ترین سازندگان لپ تاپ های ویندوزی ، رقابت‌شون رو به میدان کروم بوک هم کشوندن.

کروم‌بوک برای چه کسانی مناسب نیست؟

اگر روی یک نرم افزار ویندوز یا مک کار می‌کنید که نسخه آنلاین یا جایگزین آن وجود ندارد یا اگر یک گیمر حرفه‌ای هستید بهتر است به یک لپ تاپ سنتی بچسبید. با این حال، گیمرها باید بدانند که پلتفرم جدید گوگل برای گیمینگ، سرویس بازی Stadia Streaming، در سال 2019 منتشر می‌شود و گوگل ادعا می‌کند که قادر به پخش بازی های AAA از جمله Assassin Creed و Doom برای کروم‌بوک‌ها است. علاوه بر این، بازی های زیادی نیز برای بوک وجود دارد که می‌توانید آنها را بازی کنید.

از دست ندهید
نقد و بررسی تخصصی لپ تاپ میانرده گیمینگ HP Omen 16 b-0002tx

اگر به دنبال دستگاهی هستید که بیشتر برای مرور وب، ارسال ایمیل، کار با برنامه‌های آنلاین و تماشای فیلم در یوتیوب از آن استفاده کنید کروم بوک می‌تواند گزینه‌ی مناسبی برای شما باشد چرا که آنها به اندازه یک لپ تاپ سنتی قیمت بالایی ندارند، قابل حمل هستند و راه‌اندازی و کار با آن‌ها راحت و سریع است.

معرفی بهترین کروم بوک های 2023

تا اینجای متن تلاش کردیم توضیح بدیم کروم بوک چیست و ویژگی های سیستم عامل کروم رو شرح بدیم. در ادامه می‌خوایم در حد توان راهنمای خرید کروم بوک شما باشیم. نکته‌ای که باید به یاد داشته باشید اینه که کروم بوک ها رو نمیشه لپ تاپ هایی معرفی کرد که توانایی اجرای بعضی از نرم افزارهای گوگل رو هم دارن؛ Chromebook ها از پس انجام خیلی از کارهای کامپیوتری برمیان. لپ تاپ خوبی که پلتفرم اون کروم هست، از لپ تاپ متوسطی که سیستم عاملش ویندوز یا مک هست، مفیدتره و کاربردهای بیشتری داره.

1- Acer Chromebook Spin 713

خیلی از وب‌سایت‌های معتبر تکنولوژی، اسپین 713 محصول ایسر رو به‌عنوان بهترین کروم بوک سال 2021 معرفی کردن. نسبت تصویر 3:2 شاهکار ایسر فضای عمودی بیشتری رو در اختیار شما میذاره تا راحت‌تر وبگردی کنید و از مولتی تسکینگ ( Multitasking ) لذت ببرید.

 Acer Chromebook Spin 713

از جمله ویژگی‌های مهم Acer Spin 713 میشه به کیبورد روان، داشتن پورت HDMI و استفاده از نسل یازدهم پردازنده های اینتل اشاره کرد. ایسر در طراحی این لپ تاپ هیچ‌چیزی رو فدای پایین آوردن قیمت دستگاه نکرده بنابراین با یک کروم بوک همه فن حریف طرف هستید.

2- Lenovo Chromebook Duet

اگه دنبال دستگاه مقرون‌به‌صرفه‌ای هستید که بیرون از خونه همراهتون باشه، کروم بوک لنوو دوئت گزینه‌ی خوبی برای شما محسوب میشه. جابه‌جایی این کروم بوک هیبریدی خیلی راحته؛ چون نمایشگرش 10.1 اینچیه و کیبورد جداشدنی و کاور جک‌دار جذابی داره.این مقاله مشکلات لپ تاپ legion 5 را مطالعه کنید.کروم بوک ارزون قیمت لنوو به پردازنده Helio P60T، 4 گیگابایت رم و 128 گیگابایت حافظه‌ی داخلی مجهز شده تا توانایی لازم برای انجام پردازش‌های سبک رو داشته باشه.

کروم بوک Lenovo Chromebook Duet

ضمنا دوئت از ورژن خاصی از سیستم عامل کروم استفاده می‌کنه که برای بهره بردن تبلت ها بهینه شده. وقتی دستگاه رو از کیبورد جدا می‌کنید، کروم بوک لنوو از سیستم پیمایش اندرویدمانندی پشتیبانی می‌کنه که عملکرد روان‌تری رو در اختیار شما میذاره. اما شاید بشه نقطه قوت اصلی Lenovo Chromebook Duetرو شارژدهی فوق‌العاده‌ی باتری اون معرفی کرد که تا 11.5 ساعت دووم میاره. البته این محصول نقطه ضعف‌هایی مثل کوچیک بودن کیبورد و تاچ پد و تاری صفحه نمایش داره که با توجه به قیمت پایینش توجیه‌پذیره.

3- HP Chromebook X360 14

کاربرهایی که صفحه نمایش دوئت براشون کوچیکه و توقع بیشتری از قدرت پردازش لپ تاپ خودشون دارن، می‌تونن روی کروم بوک 14 اینچی و باکیفیت اچ پی حساب باز کنن.

HP Chromebook X360 14

HP لپ تاپ X360 14رو در چند نسخه با سخت‌افزارهای متفاوت تولید کرده که همگی عملکرد قابل‌قبولی رو از خودشون به نمایشم میذارن. کروم بوک خوش‌ساخت اچ پی ، کیبورد و اسپیکرهای فوق‌العاده باکیفیتی داره که تکمیل کننده ی قطعات کلیدی اون (مثل پردازنده های ساخت Intel) هستن.

از دست ندهید
بهترین لپ تاپ های دانشجویی (2023)

4- Asus Chromebook Detachable CM3

ایسوس کروم بوک CM3 رو برای رقابت مستقیم با Duet لنوو طراحی و روانه‌ی بازار کرده. تقریبا مثل دوئت ، CM3 ایسوس نمایشگری 10.5 اینچی با نسبت تصویر 16:10 و کیبوردی جداشدنی داره. البته کاور جک دار Asus Chromebook Detachable CM3 پرکاربردتره و میتونه شکل‌های بیشتری به خودش بگیره تا کاربر جوری که راحته از دستگاه استفاده کنه. کروم بوک ایسوس قلم استایلوس هم داره و این مسئله تنوع بالای قرارگیری کیبورد و صفحه نمایش رو توجیه می‌کنه. ا

گرچه بهره‌گیری از پردازنده مدیاتک (در مقایسه با رقیب‌هایی که از پردازنده های رده بالای اینتل استفاده می‌کنن) کمی دلسرد کننده به‌نظر میرسه، اما تا 13 ساعت شارژ باتری رو در اختیار کاربرهای کروم بوک ایسوس CM3 قرار میده.

5- Samsung Galaxy Chromebook 2

اولین Galaxy Chromebookسامسونگ به صفحه نمایش بی‌نظیر OLED مجهز بود، اما پرداخت قیمت نجومی اون از توان خیلی از کاربرها خارج بود. بنابراین غول کره‌ای در Galaxy Chromebook 2از نمایشگر QLED استفاده کرده و امکاناتی مثل حسگر اثر انگشت و قلم استایلوس رو کنار گذاشته تا قیمت تمام‌شده رو پایین بیاره.

 Samsung Galaxy Chromebook 2

استفاده از پردازنده Core i3 اینتل و صفحه نمایش باکیفیت، کروم بوک گلکسی سامسونگ رو به دستگاهی مناسب برای کارهای روزمره تبدیل می‌کنه که عمر باتری تقریبا 7 و نیم ساعته‌ای داره.

6- Google Pixelbook Go

گوگل در طراحی لپ تاپ 13.3 اینچی و زیبای خودش، کاربردی بودن و راحتی در استفاده‌ی روزمره رو در نظر گرفته و اون رو با قدرت سخت‌افزاری دستگاه ترکیب کرده. لپ تاپ کروم گوگل قابلیت شارژ سریع از طریق USB-C داره و از نظر شارژدهی باتری با ثبت زمان استفاده مدوام 8 ساعتی، خیال کاربرها رو راحت می‌کنه.

Google Pixelbook Go

اما مهم‌ترین ویژگی پیکسل بوک گوگل رو میشه کیبورد بی‌نظیر اون معرفی کرد که کمتر کروم بوکی در این زمینه توانایی رقابت با اون رو داره.

7- Dell Inspiron 14

محصول دل که در ساخت اون از آلومینیوم برس خورده استفاده شده، در همون نگاه اول حس و حال یک لپ تاپ رده بالا رو به شما منتقل می‌کنه. صفحه نمایش 14 اینچی با رزولوشن فول اچ دی و کیبورد با نور پس زمینه عوامل دیگه‌ای هستن که این حس رو در کاربر تقویت می‌کنن. کروم بوک تبدیل پذیر دل از نسل هشتم پردازنده های Core i3 اینتل ، 4 گیگابایت رم و 128 گیگابایت حافظه داخلی بهره می‌بره تا از این نظر نشه اون رو جزو قدرتمندترین محصولات این دسته به حساب آورد.

 Dell Inspiron 14

با این‌حال تماشای ویدیوهای آنلاین، وبگردی و ویرایش اسناد به‌راحتی با این دستگاه امکان‌پذیره. Dell Inspiron 14 دارای قلم استایلوس ظریفی هم هست که به‌خوبی در بدنه‌ی لپ تاپ جای‌گذاری شده.

سخن پایانی

شما دراین مقاله با کروم بوک آشنا شدید.همچنین از تفاوت آنها با لپ تاپ و مزایا و معایب آن آگاه شدید.اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا دراسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

سوالات متداول

کروم بوک بیشتر برای کدوم دسته از کاربرها مناسبه؟

Chromebook قدرت لازم برای انجام کارهای روزمره و عادی اکثر کاربرها رو داره؛ اما به‌خاطر قیمت بسیار مناسب و آسون بودن حمل و نقل، بیشتر از طرف دانشجوها مورد استقبال قرار می‌گیره.

اولین کروم بوک رو کدوم شرکت تولید کرده؟

ایسر و سامسونگ برندهایی بودن که اولین کروم بوک های تاریخ رو طراحی و در سال 2011 تولید کردن.

پیشنهاد ما به شما

خرید بهترین ساعت هوشمند

امروزه، ساعت هوشمند به یکی از محصولات لوکسی تبدیل شده است که می‌تواند پاسخگوی نیازهای …

دیدگاهتان را بنویسید